<< terug naar het overzicht

Natuurlijk, buiten leren! Een praktische leidraad voor buitenonderwijs

Waarom zou je urenlang in de klas aan een tafeltje zitten, als je dezelfde stof ook buiten kunt leren? Leren in de buitenlucht kan letterlijk en figuurlijk voor een frisse wind zorgen. Creatieve buitenlessen dragen bij aan een fijn leerklimaat. Maar hoe zorg je dat het leerproces buiten je lokaal goed verloopt?

Dit praktische boek biedt basisschoolleraren alle benodigde handvatten om goed buitenonderwijs te geven. Het bevat nuttige tips voor ‘klassenmanagement’ buiten de klas en een schat aan ideeën en activiteiten. Daarmee kun je je leerlingen een breed scala aan boeiende buitenervaringen bieden.

Voor deze buitenlessen zijn geen dure materialen of ingewikkelde technologieën nodig. Het enige wat je nodig hebt is je jas, geschikte buitenschoenen en een passie voor leren. Oh, en neem ook de kinderen mee!

Opmerkingen

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Type
Boeken
Thema
afval, dieren, natuur, planten
Niveau
groep 1 t/m 8, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs (onderbouw), voortgezet onderwijs (bovenbouw), volwassenen