<< terug naar het overzicht

Natuurpad Vestingwal

Gewapend met een rugzakje gevuld met onderzoeksmaterialen gaan de leerlingen op pad om de natuur op de vestingwallen te verkennen. In kleine groepjes wordt alles ontdekt, op speelse en sportieve wijze en met een begeleider vanuit school. Natuurpad Vestingwal wordt zelfstandig (zonder begeleiding van het Natuurcentrum) uitgevoerd. In de tasjes zitten instructiekaarten met uitleg en de route van de wandeling.
Alles wat groeit, bloeit en leeft op de Gorinschemse stadswallen wordt onderzocht. Ook komt een stukje cultuurhistorie aan de orde.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met educatie@ncgorcum.nl

Doel:

Doel van het natuurpad Vestingwal is om kinderen de natuur in hun eigen leefomgeving te laten beleven en bepaalde plant- en diersoorten te leren herkennen. Ook kan het natuurpad er voor zorgen dat jonge kinderen hun 'natuurtalenten' bij zichzelf ontdekken. Daarnaast is er bij het natuurpad Vestingwal een cultuurhistorisch element toegevoegd, omdat de vestingwallen een belangrijk gezichtsbepalend element van Gorinchem zijn en een belangrijk zijn voor de geschiedenis van de stad Gorinchem. 

Tijdsinvestering:

Het zelfstandig uitvoeren van de wandeling heeft als voordeel dat u zelf één (of meerdere) geschikte dagdelen in de week kunt uitkiezen. Ook kunt u bijvoorbeeld bij een project over natuur of geschiedenis m.b.t. Gorinchem/vestingstad dat op school uitgevoerd wordt, meerdere groepen met het natuurpad mee laten doen over de week verspreid.

Opmerkingen:

In de week na de uitvoering verwachten wij de rugtasjes compleet weer terug op het Natuurcentrum. Controleer alstublieft aan het einde van de wandeling of alle spullen weer in de rugtasjes zitten. De leerlingen mogen de ingevulde opdrachtenboekjes uiteraard wel zelf houden.

Type
Lessen in Gorinchem en omstreken
Niveau
groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
Periode
Februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Plaats
Vestingwallen
Uitvoering door
Leerkracht school
Kosten
Gorinchem € 45,00 (0% BTW)
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 43: Weer en klimaat
Kerndoel 46: Dagritme en seizoenen
Kerndoel 51: Historische bronnen