<< terug naar het overzicht

Natuurpad Avelingen

Struinend en onderzoekend door de natuur van het natuurgebied 'de Avelingen' gelegen aan de Merwede. Samen met de de ervaren natuurouders van het Natuurcentrum gaan de kinderen in groepjes op pad om de mooie en soms ruige natuur in natuurgebied de Avelingen te ontdekken.

Speuren naar beversporen, insecten en vogels. Geurpotjes maken met bloemen en kruiden die we onderweg ontdekken. Kennis opdoen over dit cultuurhistorische gebied, dat is wat natuurexcursie Avelingen te bieden heeft. Een inspirerend uitstapje, ook voor de begeleiders, dat twee uur in beslag neemt.
Alleen bij extreem weer (onweer, stortbuien, extreme hitte) wordt overlegd met de school of de activiteit door kan gaan. Daarvoor wordt op de dag van de excursie door de educatiemedewerker contact opgenomen met de docent van de betreffende groep. 

Doel:

Doel van het natuurpad is dat de leerlingen kennis opdoen van natuur en milieu in de Avelingen in dit seizoen.

Tijdsinvestering:

2 uur

Opmerkingen:

Hoge schoenen/laarzen en kleding die tegen een stootje kan is gewenst. Bijvoorkeur een lange broek i.v.m. brandnetels, teken e.d. Bij voorkeur ook een begeleider vanuit school per groepje leerlingen.

Inhoud:

Leerlingen leren over de natuur in de Avelingen door een aantal vaste opdrachten en door de verhalen van natuurouders over de planten en dieren die ze tegenkomen. Daardoor kan het per excursie en per groepje verschillen wat de leerlingen precies leren.

Type
Lessen in Gorinchem en omstreken
Niveau
groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
Periode
februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Plaats
Natuurgebied de Avelingen
Uitvoering door
Begeleider Natuurcentrum (Leerkracht school aanwezig)
Kosten
€ 175,00 (0% BTW)
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Kerndoel 42: Natuurkundige verschijnselen
Kerndoel 43: Weer en klimaat
Kerndoel 46: Dagritme en seizoenen