<< terug naar het overzicht

Kabouterpad

In het Natuurcentrum leven kabouters. De kabouters helpen graag op de boerderij, maar doen daarnaast nog veel meer. Per seizoen verschilt het wat de kabouters allemaal doen. Kunnen jullie de kabouters ontdekken?
Herfst, lente, zomer of winter; in elk seizoen kunnen de kleutergroepen en groep 3 een bezoek brengen aan het Natuurcentrum. Bij het Kabouterpad zorgen we ervoor dat de opdrachten aansluiten bij de seizoenen. Zo kunnen nu alle seizoenen door de leerlingen ontdekt worden met speelse opdrachtjes. Lekker even speuren en genieten van een lekkernij gemaakt door de kabouters.
Het kabouterpad staat voor uw groep uitgezet op het terrein van het Natuurcentrum op het leukste eiland van Gorinchem!

Doel:

Leerlingen maken op speelse wijze kennis met zaken die typisch zijn voor een bepaald seizoen en zijn lekker buiten actief.

Tijdsinvestering:

Het Kabouterpad duurt 1,5 tot 2 uur.

Inhoud:

De groep verzamelt bij het 'buitenklasje' waar de leerlingen en de begeleiders ontvangen worden met een korte instructie en het voorlezen van de brief van kabouter Gompie. Aan de waslijn hangen de kaboutermutsen voor de leerlingen klaar. Met de mutsen op gaan de kinderen speuren naar tien vrolijke kabouters die langs het pad te vinden zijn. Bij iedere kabouter is er een opdracht te doen. Met behulp van de begeleiding voeren de kinderen de opdrachten uit. 

Type
Lessen in het Natuurcentrum
Niveau
kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, groep 1, groep 2, groep 3
Periode
Hele jaar
Plaats
Natuurcentrum
Uitvoering door
Leerkracht school en eigen begeleiders
Kosten
€ 175,00 (0% BTW)
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 41: Bouw van organismen
Kerndoel 43: Weer en klimaat
Kerndoel 46: Dagritme en seizoenen