Catalogus
terugterug naar het overzicht

LESKIST AAN DE SLAG MET AFVAL

Aan de slag met afval is een project over zwerfafval en verpakkingsafval. Met dit project leren de leerlingen wat afvalscheiding is en waarom dit belangrijk is. Ook breiden de leerlingen hun kennis uit over zwerfafval: het afval dat op straat en in de natuur belandt, waar we met elkaar verantwoordelijk voor zijn. De leerlingen ontdekken wat de gevolgen van zwerfafval zijn, hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen en hoe ze zwerfafval kunnen opruimen. Aan het eind van dit project weten de leerlingen hoe ze op een duurzame manier met hun afval kunnen omgaan. En geven ze natuurlijk als recycle- en opruimambassadeurs het goede voorbeeld.

De basis van het project bestaat uit de website: www.aandeslagmetafval.nl. Op deze site staan onder andere digitale opdrachten, doe-opdrachten, filmpjes en een afvalquiz. Daarnaast biedt de site toegang tot een uitgebreide database waarin je eenvoudig op zoek kunt naar aanvullende lesmaterialen over afval.

Het lesmateriaal is flexibel opgezet zodat je zelf kunt bepalen hoeveel tijd en aandacht je aan dit onderwerp wilt besteden. Door de opzet is het lesmateriaal ook geschikt voor de buitenschoolse opvang.

Doel:

Leerlingen leren hun eigen rommel op te ruimen

Opmerkingen:

Geschikt voor BSO

Organisatie
CNME de Zwanebloem / ODMH
Type
Leskisten
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6
Periode
hele jaar
Plaats
op school
Kosten
€12,50 incl. BTW
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Trefwoorden
afval
milieu
afbeelding