Catalogus
terugterug naar het overzicht

LESKIST NATUURLIJK ENERGIE!

Het doel is kinderen van de groepen 1 tot en met 4 op een speelse manier kennis te laten maken met verschillende aspecten van (duurzame) energie, op hun eigen niveau.

Kleuters maken kennis met Koning Lolly. Met praatplaten en verhaaltjes worden de kinderen bekend gemaakt met begrippen als: warmte, wind, stroom, water en zon. Ook zijn er doekaarten opdrachtjes rond deze thema's.

De kinderen van de groepen 3 en 4 worden meegenomen op de reis van Volty Power (een fictief figuurtje dat vrij kan reizen door ruimte en tijd) door verschillende fictieve landen. Naar keuze zijn onder andere de volgende landen te bezoeken: Graaf en Boor (fossiele brandstoffen), Het land van Waai en Woei (windenergie) en de streek van Kolk en Draai (waterkracht). In de leskist vindt u onder andere een landkaart, een liedjes cd, een video en allerlei techniek materialen zoals een zonnecel, draden met klem en batterijen, die de leerlingen kunnen gebruiken bij het uitvoeren van de proefjes en opdrachten op de doe-kaarten.

Doel:

Het doel is kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met verschillende aspecten van (duurzame) energie.

Tijdsinvestering:

maximaal 5-6 lessen

Organisatie
CNME de Zwanebloem / ODMH
Type
Leskisten
Niveau
groep 1, groep 2, groep 3, groep 4
Periode
hele jaar
Plaats
op school
Kosten
€12,50 incl. BTW
Domeinen
omgeving en milieu
techniek
Trefwoorden
energie
milieu
techniek
afbeelding