Catalogus
//end if youtubeid
terugterug naar het overzicht

NATUURLES OP MAAT DOOR PABOSTUDENTEN

Met de klas naar buiten! Genieten van de herfst en alle prachtige verschijnselen die zich dan voordoen. U kiest een terrein dicht bij de school en de kinderen worden op deze excursie gedurende 1 uur begeleid door pabo-studenten van Driestar hogeschool. De excursie staat in een bepaald thema, waarbij de leerkracht een voorstel kan doen. Voorbeelden zijn: paddenstoelen, vruchten en zaden, bodemdiertjes, maar ook slootdiertjes kan nog mogelijk zijn. 
Naast de buitenactiviteit ontwerpen de studenten ook 2 lessen rond het gekozen thema en laten deze aansluiten op de buitenles. Deze binnenlessen worden door de leerkracht zelf gegeven en kunnen als voorbereiding op de excursie dienen, maar ook als verwerking en toepassing van de buitenles.  Voor deze binnenlessen leveren de studenten de materialen in de vorm van uitdagende werkbladen, waarbij het accent moet vallen op eigen onderzoek aan materialen door de leerlingen.

Gun uw leerlingen én uzelf deze prachtige gelegenheid om buiten les te ontvangen en te ervaren en te leren van wat de natuur te bieden heeft.

Tijdsinvestering:

1 excursie en 2 lessen

Opmerkingen:

Werkwijze
Op het inschrijfformulier kunt u uw voorkeur aangeven (groep, dagdelen, data en gebied). De Pabo-studenten nemen contact met u op om verdere afspraken te maken. Wanneer er veel aanmeldingen zijn gaan scholen uit de gemeente Gouda voor. Uiteraard krijgt u dan tijdig bericht.

Organisatie
CNME de Zwanebloem / ODMH
Type
Lessen en excursies
Niveau
groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
Periode
september t/m oktober
Plaats
op school en in de schoolomgeving
Kosten
gratis
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 46: Dagritme en seizoenen
afbeelding