Catalogus
//end if youtubeid
terugterug naar het overzicht

WATERSNIPLES: ONTDEK HET SLOOTLEVEN

Deze buitenles is voor groep 3 en 4 een hele ontdekkingsreis. De kinderen mogen de diertjes zelf vangen met een schepnet. Op de zoekkaarten wordt bekeken welke soorten ze hebben gevangen. In de sloten, onder water, bevindt zich een heel andere leefwereld die we voor hen zichtbaar gaan maken. Het is een enorme verrassing als ze ontdekken hoeveel verschillende diertjes er in de sloot leven.

En het zijn lang niet alleen kikkervisjes! Ruggezwemmers, waterspinnen en haftelarven zijn ook leuk om te bekijken. En wat te denken van bloedzuigers, die eng klinken maar het helemaal niet zijn! De mooiste aanwinsten mogen in een grote pot meegenomen worden naar school.

Elke kleuterklas krijgt van de begeleidende gids van Watersnip een les van 50 minuten over allerlei waterdiertjes die gevonden worden in de sloot. De leerkracht ontvangt digitaal voorbereidend lesmateriaal. Hier wordt ondermeer ingegaan op welke dieren er in de sloot leven, wat ze eten, hoe een mooie schone sloot eruit ziet en wat ze zelf kunnen doen om te zorgen dat de sloot mooi schoon blijft.

 

Doel:

Het bewust maken van de leefomgeving van de kinderen. In de sloot leven niet alleen kikkervisjes maar er is veel meer te beleven. De sloot is een heel interessant gebied dat we gaan onderzoeken. De kinderen worden zich bewust van deze leefgemeenschap onder water.

Tijdsinvestering:

Buitenles op locatie 50 min.  + reistijd naar locatie. Voorbereiding op school: U ontvangt van Watersnip voorbereidende lessen

Opmerkingen:

Graag per 5 ll. een volwassen begeleider /(groot)ouder.

Ongeveer een maand van tevoren ontvangt u voorbereidend lesmateriaal per mail. Hiermee kunt u zelf uw groep voorbereiden op de les buiten.

Organisatie
Watersnip Natuuractiviteiten
Type
Lessen en excursies
Niveau
groep 3, groep 4
Periode
april
Kosten
gratis
Kerndoelen
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Kerndoel 48: Omgang met water
afbeelding