Zoek in ons aanbod

Doelgroep

Thema

Soort

Downloads

Inschrijfformulier

Groep 1-2

Groep 3-4

Groep 5-6

Groep 7-8

terug‹ terug

Superboer

Wat heb jij gegeten? Deze vraag staat centraal in dit project. Een inventarisatie volgt, met als uitkomst een heel palet aan voedselwaar. Maar waar komen deze voedselproducten eigenlijk vandaan? Van de supermarkt natuurlijk! Ja, en daarvoor?
Om dat concreet te maken gaat de klas op bezoek bij een echt boerenbedrijf. Dit kan een bezoek zijn aan een melkveehouderij, vleesveehouderij of een fruitteler. Daar gaan de leerlingen in groepjes op ontdekkingstocht en maken kennis met voedselproductie in al zijn facetten: de producten, de dieren, de werkzaamheden en de machines. En natuurlijk vertelt de boer! Terug op school worden de ervaringen verwerkt. Het project wordt afgesloten met de vraag 'Was deze boer een 'super'boer?'.

Doelgroep:

groep 5, groep 6

Thema:

dieren, landschap, natuur, voeding

Doel:

- De leerlingen ontdekken en beleven het (cultuur)landschap en de dieren op en rond de boerderij.
- De leerlingen verwerven kennis en inzicht in de producten en dieren van de boerderij. De invalshoek is: kennis verwerven door ontdekken en beleven.

Tijdsinvestering:

3 lessen

Opmerkingen:

Door de lessen Superboer te combineren met de smaakles Lekker in je Lijf van het Beweegteam Woerden leren kinderen niet alleen over de herkomst van voedsel, maar ook in hoeverre dit bijdraagt aan hun gezondheid en fitheid en beleven ze hoe dit proeft.
De groepen die op een excursie zijn geweest naar een specifieke boerenbedrijfstak kunnen een aangepaste Lekker in je lijf – les aanvragen. Voor meer informatie en het aanvragen van deze les, kunt u contact opnemen met Linda Oskam, buurtsportcoach Voeding en Gezondheid van Beweegteam Woerden:linda@beweegteamwoerden.nl

Type
Lessen en excursies
Periode
maart, april, mei, juni
Plaats
klaslokaal en boerenbedrijf (zo dicht mogelijk in buurt van school)
Kosten
zie http://www.boerderijindekijker.nl/boerderijlessen/aanmelden-scholen/
Informatie
Bekijk lesvoorbereiding
Informatie
Bekijk bestanden