Catalogus
//end if youtubeid
terugterug naar het overzicht

WATERSNIPLES: DE BODEM LEEFT!

Als we iets weggooien, is het natuurlijk niet echt weg. Daarom is het belangrijk dat we op de juiste manier omgaan met ons afval. De natuur zet zijn eigen afval om tot een nieuw, goed bruikbaar product. Tijdens de buitenles is er aandacht voor opruimers in de natuur. Kleine bodemdiertjes, paddenstoelen en schimmels breken afgevallen bladeren en takken af en maken er weer vruchtbare grond van. De kinderen gaan op zoek naar deze kleine opruimers, die meestal verstopt zitten onder afgevallen bladeren of in de grond. Het is dus goed zoeken! De kinderen oefenen het opruimen van eigen afval door te sorteren.

Doel:

De kinderen beseffen dat weggooien niet echt weg is. Als het gaat over afval in de natuur in onze eigen leefomgeving kunnen ze helpen om zoveel mogelijk rendement uit 'groen'afval te krijgen.  Belangrijk is dat ze leren verschillende soorten afval gescheiden te houden om een efficient en milieuvriendelijk afvalverwerking zoveel mogelijk te bevorderen.                                         

Tijdsinvestering:

50 min. + voorbereiding op school

Opmerkingen:

Ongeveer een maand van tevoren ontvangt u voorbereidend lesmateriaal via een link. Hiermee kunt u zelf uw groep voorbereiden op de buitenles

Organisatie
Watersnip Natuuractiviteiten
Type
Lessen en excursies
Niveau
groep 3, groep 4
Periode
september
Kosten
gratis jaarthema biodiversiteit
Kerndoelen
Kerndoel 39: Milieu
Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
Trefwoorden
afval
bodemdieren
afbeelding