Zoek in ons aanbod

Doelgroep

Thema

Soort

Downloads

Informatie

Voor de leerkracht


Inschrijfformulier

Groep 1-2

Groep 3-4

Groep 5-6

Groep 7-8

terug‹ terug

Excursie naar de milieustraat | Doorn

Op de milieustraat van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in Doorn is veel aandacht voor duurzaamheid en ecologie. Er zijn bijvoorbeeld vleermuizenkasten, regenwater wordt opgevangen om de gemeente auto’s mee te wassen en er zit een groen dak op de het kantoorgebouw. Op alle daken liggen zonnepanelen.
De excursie maakt zichtbaar hoe en waarom we het afval in de gemeente scheiden en wat er vervolgens mee gebeurt. Tijdens de excursie legt de excursieleider een koppeling tussen de leefwereld thuis en natuur & milieu. Zo leren leerlingen wat er nou wel en niet gescheiden kan worden, waarom het belangrijk is en hoe leerlingen er zelf iets aan kunnen doen.

Doelgroep:

groep 6, groep 7, groep 8

Thema:

afval, burgerschap, duurzaamheid, milieu

Tijdsinvestering:

1,5 uur

Opmerkingen:

Het aanbod geldt voor alle basisscholen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Opgeven voor de excursie kan via dhr. Karel Kok, gemeente Utrechtse Heuvelrug. Per email op: werf@heuvelrug.nl; of telefonisch 0343-565600.
In totaal is er plek voor 8 groepen.
Wil je het afvalthema verder uitbreiden dan kun je bij Cluster Natuur- en Duurzaamheidscommunicatie het lespakket Zwervend afval aanvragen (088-0225083 ma t/m do of ndc@odru.nl).

Wil je een zwerfafvalactie met je groep doen dan kun je materialen zoals afvalgrijpers lenen via werf@heuvelrug.nl.

Type
Lessen en excursies
Periode
november-maart
Plaats
Gemeentewerkplaats en milieustraat, Velperengh 7 in Doorn
Kosten
Gratis
Domeinen
omgeving
Trefwoorden
Afval
MILIEU