Catalogus

Leskist Vogels: Prof. Wiegen ziet ze Vliegen

CNME de Zwanebloem / Omgevingsdienst Midden-Holland

Informatie

Type Leskist  
Omschrijving

De leerlingen krijgen van Professor van Wiegen een brief met daarin de vraag of de leerlingen hem wilen helpen bij het afronden van zijn vogelonderzoek. Binnenkort moeten de resultaten zelfs gepresenteerd worden in een boek. Professor van Wiegen klimt voor zijn onderzoek vaak in bomen om de vogels te observeren en te fotgraferen. Ook deze week zat hij hoog in een boom om een vlaamse gaai goed te kunnen bekijken. Wat er precies gebeurde weethij niet meer. Van Wiegen werd wakker in zijn bed met zijn hoofd in het verband. De wereld om hem heen draaide. Hij zag de duidelijk vliegen! Van de dokter mag hij voorlopig niet meer werken aan zijn onderzoek.  Hij heeft een hersenschuddig en last van geheugenverlies. Aan de leerlingen stuurt hij een kist met daarin oa. een echte opgezette vogel, verrekijkers, vergrootglazen, boeken en misschien wel het allerbelangrijkste: een geheimzinnig aantekningenboekje, vol met schetsjes en krabbels over de ontdekkingen die hij reeds deed.
Kunnen de leerlingen de geheimzinnigheden, die rondom de vogels bestaan, oplossen? De leerlingen verwerken hun bevindingen tot een mooi vogelboek.

afbeelding
Domein natuur
Doel

Kerndoel 40 en 41

Periode hele jaar
Niveau Groep 4 t/m 6
Uitleentermijn 3 weken
Uitvoering door eigen docent
Tijdsinvestering

Voor uitvoering wordt minimaal 5 uur en optimaal 7 uur in een periode van 2 weken geadviseerd.
 

 
Opmerkingen

Vervolg op leskist 'Jop vindt een veer' voor groep 1 t/m 3

Geschikt voor BSO

 
Kosten €12,50 incl. BTW  

Reserveren bij CNME de Zwanebloem / Omgevingsdienst Midden-Holland

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus