04.b. Energie(k) (groep 7-8)

Utrecht Natuurlijk

Informatie

Type Projecten met leskisten  
Omschrijving

Ontdek en onderzoek duurzame ­energiebronnen 

Letten op lampen, slurpers en sluipers, isoleren, spierkracht, windenergie, zonnewarmte, zonne-energie, bio-energie, fossiele brand­stoffen…  

Een compact programma over zuinig omgaan met energie en over duurzame (hernieuwbare) energiebronnen. Na proefjes en onderzoeken presenteren de leerlingen elkaar welke energiebronnen en energiebesparende maatregelen volgens hen de beste zijn.

afbeelding
Periode Hele jaar
Niveau Groep 7 en 8
Inhoud

Ontdek en onderzoek duurzame ­energiebronnen

Letten op lampen, slurpers en sluipers, isoleren, spierkracht, windenergie, zonnewarmte, zonne-energie, bio-energie, fossiele brand­stoffen…

De leskist ‘Energie(k)’ is een compact programma over zuinig omgaan met energie en over duurzame (hernieuwbare) energiebronnen. Na proefjes en onderzoeken presenteren de leerlingen elkaar welke energiebronnen en energie­besparende maatregelen volgens hen de beste zijn.

Ga ook aan de slag met een extra opdracht duurzaamheid, o.a. over de ecologische voetafdruk. Ook de Junior Klimaattocht is een leuke aanvulling.

Uitvoering door Leerkracht
Tijdsinvestering

Kernprogramma van 3 lessen van ca. 1 uur, uit te breiden met diverse verdiepingsmogelijkheden.

 
Opmerkingen

TIP Ga ook aan de slag met een extra opdracht Duurzaamheid, o.a. over de ecologische voetafdruk. Ook de Junior Klimaattocht is een leuke aanvulling.

Nieuwsgierig naar de inhoud van deze les? Klik dan op lesvoorbereiding.

 
Verdere benodigdheden

Leskist Je kunt via dit digitale systeem zelf een leskist voor een gewenste periode reserveren.

Onder lesvoorbereiding hiernaast vind je alvast de handleiding, het werkboek en een overzicht van de materialen in de leskist.

 
Plaats School  

Reserveren bij Utrecht Natuurlijk

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

reserveer dit item bekijk catalogus