04.i. Eigen lijf / Ander lijf (groep 5-8)

Utrecht Natuurlijk

Informatie

Type Projecten met leskisten  
Omschrijving

Ontdek hoe je lichaam werkt

Vernieuwd! - Bloed, botten, spieren, ogen en oren. We hebben het allemaal. Maar wat doen we er eigenlijk mee? En hoe zit dat bij dieren?

In groep 5 t/m 8 leren de leerlingen over het skelet, de spieren, de bloedsomloop en de ademhaling, de organen en de binnenkant van het oog en het oor.

afbeelding
Doel

Met de leskist Eigen lijf/Ander lijf gaan leerlingen aan de slag met lichaamsonderdelen. Door het bekijken van materiaal en proefjes leren de leerlingen over de vorm en functie van hun eigen lichaam en vergelijken dat met die van dieren.

Niveau Groep 5 t/m 8
Inhoud

In groep 5 en 6 leren de leerlingen over het skelet, de spieren, de bloedsomloop en de ademhaling. Naast het doen van proefjes zijn hiervoor een skeletmodel, dvd en levensgrote posters met alle spieren en de bloedsomloop beschikbaar.

In groep 7 en 8 zijn er lessen over de organen en de binnenkant van het oog en het oor. Hiervoor zitten onder andere een demonstratietorso, een oogmodel en een oormodel in de kist.

Uitvoering door Leerkracht
Tijdsinvestering

Kernprogramma van 1 à 3 lessen van ca. 1 uur, uit te breiden met diverse verdiepingsmogelijkheden.

 
Opmerkingen

TIP Zie ook de programma’s van het Universiteitsmuseum Utrecht in het programmaboek of hier in de NMEgids.

Nieuwsgierig naar de inhoud van deze les? Klik dan op lesvoorbereiding.

 
Verdere benodigdheden

Leskist Je kunt via dit digitale systeem zelf een leskist voor een gewenste periode reserveren.

Onder lesvoorbereiding hiernaast vind je alvast de handleiding, de werkbladen en een overzicht van de materialen in de leskist.

 
Plaats School  

Reserveren bij Utrecht Natuurlijk

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

reserveer dit item bekijk catalogus