Leskist Afvalluh!

De Groene Belevenis

Informatie

Type Leskist  
Omschrijving

Hoeveel afval produceren alle mensen in de gemeente waar ik woon? Dit is de start vraag van deze lessenserie. En hoeveel klaslokalen kun je daarmee vullen is een geweldige rekensom! En dan is het niet meer zo moeilijk om te zien dat dit wel een probleem is! Daarna ontdekken de leerlingen dat er grote verschillen bestaan in de wijze waarop producten verpakt zijn, en dat zij dus bij hun inkopen kunnen kiezen om de afvalberg te verkleinen. Verder wordt duidelijk hoe de leerlingen afval kunnen scheiden, waar de verschillende soorten afval worden ingezameld en wat er daarna mee gebeurt (recycling). Uiteindelijk vormt een estafettespel (ren je rot) de afsluiting van het programma, waarbij de opgedane kennis wordt toegepast. 

afbeelding
Domein duurzaamheid
Periode Het hele jaar
Niveau groep 7 en 8
Uitleentermijn 3 weken
Tijdsinvestering

 Voorbereiding: 1 uur

Aantal lessen: 3-5

 
Verdere benodigdheden

 Boodschappen in de leskist

 
Plaats school en schoolomgeving  
Kosten De eerste 24 items vallen in het abonnement voor de scholen uit Leusden  

Reserveren bij De Groene Belevenis

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus