Leskist De Afvalcarrousel

De Groene Belevenis

Informatie

Type Leskisten  
Omschrijving

Kinderen leren met deze leskist dat afval opruimen nuttig en leuk kan zijn. Ze leren dat bijna ieder product afval met zich meebrengt. Dit afval kan opnieuw worden gebruikt wanneer het gescheiden wordt ingezameld.

Aan de hand van 2 verhalen worden kinderen zelf aan het denken gezet.  Hoe houd je je eigen klas schoon?

In het verhaal Onbegonnen werk hebben de twee schoolmuizen het goed: er wordt niet goed opgeruimd en er is genoeg te smikkelen. Maar dat wordt anders! Samen met de leerlingen komt er een plan voor het opruimen!

In het verhaal over Willem, de lopende afvalbak, wordt het buiten opgeruimd. En blijkt dat afval nog heel lang blijft bestaan. In het lied zingen de leerlingen hierover!

Tot slot kun je samen met de klas een terrein kiezen dat je gezamenlijk gaat opruimen: voor elke leerling zijn hiervoor handschoenen aanwezig. Samen opruimen levert een goed gevoel op en een schoner schoolplein!

afbeelding
Niveau groep 3-4
Plaats Op school  
Kosten De eerste 24 items vallen in het abonnement voor de scholen uit Leusden  

Reserveren bij De Groene Belevenis

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus