Lekker groen! Eten uit de Struintuin - gr 7 en 8

De Groene Belevenis

Informatie

Type Buitenles met voorbereidende les op school  
Omschrijving

Veel eetbare planten, zoals de braam of de framboos, kennen we allemaal. Maar er zijn veel meer eetbare plantensoorten. Tijdens deze les komen verschillende eetbare wilde planten aan bod. De leerlingen leren een aantal soorten herkennen. Verder gaan de leerlingen zelf aan de slag met het kweken van een eetbare plant en leren ze de structuur van planten kennen. Zo leren ze dat ze van de ene plant het blad kunnen eten terwijl we van de andere plant de stengels eten.

Tijdens deze les gaan de leerlingen op zoek naar eetbare planten in de Struintuin en mag er natuurlijk geproefd worden. Er is digitaal lesmateriaal om de les van tevoren in de klas voor te bereiden.  

afbeelding
Periode april, mei
Tijdsinvestering

Voorbereiding op school 30 min
Les in de Struintuin 1,5 uur
Afsluiting op school 30 min
 

 
Plaats In de Struintuin  
Kosten De eerste 24 items vallen in het abonnement voor de scholen uit Leusden.  

Reserveren bij De Groene Belevenis

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus