Naar de Kringloopwinkel - gr 4

De Groene Belevenis

Informatie

bekijk digitaal lesmateriaal...
Type Buitenles met voorbereidende les op school  
Omschrijving

Bezoek met je klas de Kringloopwinkel in Leusden. Hier zien de leerlingen talloze voorbeelden van hergebruik. De leerlingen worden hier meegenomen in de kringloop van spullen. Ze krijgen een rondleiding en gaan in groepjes op zoek naar bruikbare spullen voor school.

Voorafgaande aan het bezoek maken de leerlingen kennis met verschillende manieren waarop spullen hergebruikt kunnen worden. Ze bedenken welke spullen geschikt zijn om opnieuw te gebruiken, en welke niet. Spullen die je wegdoet, hoeven geen afval te zijn. De leerlingen staan stil bij het weggeven van spullen die nog waardevol kunnen zijn voor anderen, en bij het kopen of krijgen van tweedehands spullen (in plaats van nieuw). Na het bezoek aan de kringloopwinkel komen de leerlingen ook zelf in actie.

afbeelding
Periode Hele jaar
Niveau groep 4
Inhoud

De klas krijgt een rondleiding in de kringloopwinkel van Leusden. Zo zien ze het hele proces van de kringloopwinkel: van het magazijn waar spullen binnengebracht en uitgezocht worden tot aan de verkoop in de winkel zelf. In ruil voor de spullen die de leerlingen meegebracht hebben mogen ze zelf iets uitzoeken voor in de klas.

Er zijn verschillende verwerkingssuggesties. Je kunt met de klas een ruilbibliotheek maken of zwerfafval gaan opruimen. 

Tijdsinvestering

Voorbereiding op school 45 min

Bezoek aan Kringloopwinkel 75 min

Terug op school 15 min / 45 min (afhankelijk van keuze)

 
Plaats Kringloopcentrum Leusden  
Kosten De eerste 24 items vallen in het abonnement voor de scholen uit Leusden  

Reserveren bij De Groene Belevenis

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus