Boerderijeducatie Salland

Stichting De Ulebelt

Informatie

Type Ga op bezoek bij een boer in Salland!  
Omschrijving

Een boerderijbezoek als praktijkles voegt veel toe aan de theorie. Door als kind een keer bij een boer in de buurt op bezoek te gaan, krijg je ook meer inzicht in waar voedsel vandaan komt en op welke wijze het geproduceerd wordt. Een boerderijles helpt kinderen bij wereldoriëntatie. Op een boerderij zijn maatschappelijke vragen over bijvoorbeeld  leven en dood, voortplanting, voeding en gezondheid dagelijkse kost. Leerlingen leren hierover na te denken en ze te bespreken. Ook helpt een boerderijles bij de ontwikkeling van praktische vaardigheden, zoals meten, determineren,  interviewen en onderzoeken. Het geeft bovendien een reëel beeld te geven van de hedendaagse gang van zaken op  een landbouwbedrijf. Deze boerderijbezoeken zijn een samenwerking tussen boeren uit Salland, de Ulebelt en LTO Salland. De excursies zijn bedoeld voor groep 3-8. Kijk ook op www.boerderijeducatiesalland.nl voor meer info over dit project!

NB Scholen buiten de gemeente Deventer, die nog geen inlog hebben, kunnen zich heel eenvoudig registreren, om zo ook een bezoek aan een boerderij te boeken. Er zitten geen verplichtingen vast aan registratie, behalve de inschrijving voor een boerderijbezoek!

afbeelding
Domein planten; dieren
Doel

Inzicht krijgen in waar voedsel vandaan komt en op welke wijze voedsel geproduceerd wordt.

Kennismaken met hedendaagse landbouw.

Niveau groep 3-8
Inhoud

De groep gaat op bezoek bij een boerenbedrijf, waar ze ontvangen wordt door de boer. Een rondleiding over het bedrijf volgt, met enkele praktische opdrachten. Het bezoek duurt 2 uur (excl. reistijd)

Uitvoering door boer
Tijdsinvestering

2 uur plus voorbereidende les in de klas

 
Opmerkingen

Zorg voor geschikte kleding, die vies mag worden. En neem een aantal hulpouders mee, drie tot vier is een handig aantal.

 
Plaats Deventer, Olst, Wijhe, Raalte  
Kosten 50 euro per klas  

Reserveren bij Stichting De Ulebelt

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen binnen de gemeente Deventer hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze gemeente komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt, kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De Ulebelt, T (0570) 653437 of m.nelissen@ulebelt.nl

bekijk catalogus