Oervolk Stoervolk - Natureluur

Schooltuinen en Natuureducatie, Gemeente Amsterdam

Informatie

Type Lessen en excursies  
Omschrijving

Leerlingen vinden het fascinerend hoe mensen in de oertijd konden overleven. Ze moesten leven van wat de natuur hen te bieden had. Oermensen leerden ‘op school’ om te jagen, te camoufleren, pijl en bogen te maken en het vuur te beheersen. Bij Oervolk spelen we de ‘stoere’ oertijd na.

Oervolk Stoervolk bestaat uit vijfentwintig opdrachtkaarten, zoals: bouw een hut, maak een vuurtje zonder lucifers, maak een amulet, maak een pijl en boog, speel een spelletje met natuurmateriaal. Verzamel brandnetels voor de soep.

De leerlingen kiezen uit een selectie van deze kaarten opdrachten en voeren die uit. Oervolk wordt afgesloten met brandnetelsoep eten en toastjes eten met bosboter.

Wij verwachten van de groepsleerkracht een actieve houding in het begeleiden van de leerlingen en deelnemen aan de les, zeker waar het gaat om het begeleiden van één van de groepen.

Wenst u deze les op een andere locatie, dan is het mogelijk om via de NatuurMEdiatheek van ANMEC hiervoor zelf materiaal te lenen via het lespakket Oervolk Stoervolk.

Doel
  • Leerlingen ervaren hoe mensen in de Oertijd leefden (welke basisbehoeften een mens heeft).
  • Leerlingen ontdekken hoe je eetbare planten kunt herkennen en bereiden.
  • Leerllingen ontdekken hoe ze kunnen overleven door een schuilhut te bouten,veilig een vuurtje te maken en een pijl en boog te maken.
Periode April t/m oktober
Niveau Groep 8
Uitvoering door Educatief medewerker van Natuur is een Feest + groepsleerkracht
Tijdsinvestering

1,5 uur + reistijd

 
Opmerkingen

Inschrijven tot uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de les !

 
Verdere benodigdheden

Het is noodzakelijk om per 7 leerlingen één begeleider te regelen.

 
Plaats Natuurspeelplaats Natureluur, President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam  
Kosten Geen kosten (onderdeel van het basisprogramma NME van de Gemeente Amsterdam)  

Reserveren bij Schooltuinen en Natuureducatie, Gemeente Amsterdam

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie via nme-gids@amsterdam.nl.

reserveer dit item bekijk catalogus