Leskist Sarah´s wereld

De Groene Belevenis

Informatie

Type Leskoffer  
Omschrijving

Sarah’s wereld is een spel en gaat over een meisje Sarah, dat in feite symbool staat voor ieder mens op aarde. Sarah neemt de leerlingen mee op ontdekkingsreis aan de hand van brieven. Op deze manier maken de leerlingen spelenderwijs kennis met een aantal aspecten uit de wereldwijde milieuproblematiek. Aan bod komen de oorzaken van natuur-en milieuproblemen, de invloed daarvan op mensen, dieren en planten. Maar de lessen bieden ook een handelingsperspectief. De leerlingen leren wat ze zelf kunnen doen om bewuster met het milieu om te gaan en duurzaam te handelen.
In elke les staat er een spel centraal aan de hand waarvan de leerlingen ontdekkingen doen. Kern van het verhaal is dat achter elk product een onzichtbare ecologische rugzak schuilgaat. Deze ecologische rugzak staat symbool voor alle stoffen uit de natuur die voor de productie, het gebruik en de afvalfase van het product nodig zijn. Door hier bewust van te zijn kun je bewustere keuzes maken.
Deze les kunt u zelf met de kinderen vormgeven .

afbeelding
Domein Milieu, planten en dieren
Doel

Het begrip duurzaamheid inzichtelijk maken met behulp van het begrip ‘ecologische rugzak’.

Periode Het hele jaar
Niveau groep 7 en 8
Uitleentermijn 3 weken
Inhoud

Handleiding en ouderwetse bruine koffer met alle benodigdheden voor de les.

Uitvoering door Leerkracht
Tijdsinvestering

Eén dag en goede voorbereiding docent gewenst.

 
Plaats School  
Kosten De eerste 24 items vallen in het abonnement voor de scholen uit Leusden  

Reserveren bij De Groene Belevenis

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus