Catalogus

Leskist Aan de slag met Afval 3/4

CNME de Zwanebloem / Omgevingsdienst Midden-Holland

Informatie

Type Leskist  
Omschrijving

Aan de slag met afval is een project over zwerfafval en verpakkingsafval. Met dit project leren de leerlingen wat afvalscheiding is en waarom dit belangrijk is. Ook breiden de leerlingen hun kennis uit over zwerfafval: het afval dat op straat en in de natuur belandt, waar we met elkaar verantwoordelijk voor zijn. De leerlingen ontdekken wat de gevolgen van zwerfafval zijn, hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen en hoe ze zwerfafval kunnen opruimen. Aan het eind van dit project weten de leerlingen hoe ze op een duurzame manier met hun afval kunnen omgaan. En geven ze natuurlijk als recycle- en opruimambassadeurs het goede voorbeeld.

De basis van het project bestaat uit de website: www.aandeslagmetafval.nl. Op deze site staan onder andere digitale opdrachten, doe-opdrachten, filmpjes en een afvalquiz. Daarnaast biedt de site toegang tot een uitgebreide database waarin je eenvoudig op zoek kunt naar aanvullende lesmaterialen over afval.

Het lesmateriaal is flexibel opgezet zodat je zelf kunt bepalen hoeveel tijd en aandacht je aan dit onderwerp wilt besteden. Door de opzet is het lesmateriaal ook geschikt voor de buitenschoolse opvang.

 

afbeelding
Doel

Leerlingen leren hun eigen rommel op te ruimen

Periode hele jaar
Niveau Groep 3-4
Uitleentermijn 3 weken
Opmerkingen

Geschikt voor BSO

 
Plaats op school  
Kosten €12,50 incl. BTW  

Reserveren bij CNME de Zwanebloem / Omgevingsdienst Midden-Holland

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus