Catalogus

Leskist Afval/ Doe ff gewoon, houd je buurt schoon 5-6

CNME de Zwanebloem / Omgevingsdienst Midden-Holland

Informatie

Type Leskist  
Omschrijving

Aan de hand van een filmpje over het opruimen van de stad Utrecht na Koninginnedag ontdekken leerlingen hoeveel werk het is om zwerfafval op te ruimen.
Zouden de leerlingen hierna nog een blikje zomaar op straat gooien? En is afval eigenlijk wel afval?

 

afbeelding
Doel

Met behulp van het stellingenspel kunt u met u leerlingen meerdere aspecten van zwerfafval bediscussiëren en leren ze hoe ze hun hoeveelheid afval kunnen beperken. Vervolgens kunt u aan de slag om het schoolplein schoon te maken. O.a. met de leuke DVD van de provinciale Utrechtse campagne Doemeermetafval kunt u aan de slag met verschillende afvalstromen en recyclemogelijkheden.
U kunt de opschoonactie ook groter aanpakken in de buurt of naar keuze aan de slag met andere verdiepingslessen zoals bijvoorbeeld over het principe van ‘Cradle tot Cradle’ ( afval = voedsel).

Periode hele jaar
Niveau Groep 5-6
Uitleentermijn 3 weken
Uitvoering door leerkracht
Opmerkingen

Geschikt voor BSO

 
Plaats op school  
Kosten €12,50 incl. BTW  

Reserveren bij CNME de Zwanebloem / Omgevingsdienst Midden-Holland

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus