Catalogus

Leskist In de weer met weer

CNME de Zwanebloem / Omgevingsdienst Midden-Holland

Informatie

Type Leskist  
Omschrijving

Bijna iedereen is geïnteresseerd in het weer. Het weer bepaalt voor een deel welke kleren je elke ochtend aantrekt. En het weer heeft voor veel mensen invloed op hun stemming. Landbouwers zijn echt afhankelijk van het weer. Het is dus belangrijk dat het weer zo goed mogelijk voorspeld wordt. Bij het KNMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut) zijn ze daar de hele dag mee bezig. Het gebeurt met allerlei techniek apparatuur. En dat is nog best lastig, want het weer verandert constant. In dit lespakket voeren de leerlingen opdrachten uit rond de thema's wind, temperatuur, wolken en regen. Hierbij gebruiken ze hun eigen gemaakte techniek meetapparatuur. De verzamelde gegevens verwerken ze vervolgens desgewenst in staafdiagrammen.

CNME de Zwanebloem heeft ook een leuke les voor groep 7 en 8 over het weer: Weeronderzoek.

afbeelding
Domein vier elementen omgeving
Doel

Na het volgen van de leskist 'In de weer met het weer' zijn de leerlingen in staat om het weerbericht (televisie, krant, radio) te begrijpen en kunnen ze zelf metingen uitvoeren aan het weer. 
Specifieke lesdoelen:
De leerlingen kennen de belangrijkste elementen van het weer. 
De leerlingen kunnen: 
- een weerbericht lezen en begrijpen. 
- het weerbericht vergelijken met het weer op dat moment. 
- hun eigen metingen vergelijken met het weer op dat moment. 
- verschillende vormen van neerslag benoemen. 
- omgaan met de meetinsturmenten die voorkomen in deze leskist.

Periode hele jaar
Niveau Groep 7 en 8
Uitleentermijn 2 weken
Uitvoering door Leerkracht
Tijdsinvestering

Afhankelijk van de keuze van de leerkracht, dagelijks korte perioden om kleine waarnemingen te doen en wekelijks om deze gegevens om te zetten in tabellen en grafieken.

 
Opmerkingen

 Voor groep 7 en 8 hebben wij ook een leuk weerles op het terrein van de kinderboerderij. Kijk bij onze lessen voor meer informatie.

 
Plaats Op school  
Kosten €12,50 incl. BTW  

Reserveren bij CNME de Zwanebloem / Omgevingsdienst Midden-Holland

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus