Boerderij in de kijker: gr. 3-4 De koeien van boer Jan

De Groene Belevenis

Informatie

bekijk digitaal lesmateriaal...
Type Boerderij-educatie  
Omschrijving

Boerderij in de Kijker is een samenwerkingsverband voor alle basisscholen in de provincie Utrecht. Voor leerlingen uit de groepen 3 en 4 is er een compleet lesprogramma samengesteld voor op de boerderij: De koeien van boer Jan.

Het lesproject ‘De koeien van boer Jan’ is gericht op de beleving van de boerderij en de dieren. Het is opgebouwd als een eenvoudig verhalend ontwerp; een verhaallijn met een aantal sleutelvragen. De leerlingen krijgen een brief in de klas van Damisi, een meisje, en haar broertje uit Zuid-Afrika. Zij heeft een aantal vragen voor de leerlingen die zij gaan beantwoorden op de boerderij.

LET OP:  deze onderwijsvorm valt buiten de 24 items. 

afbeelding
Niveau groep 3 en 4
Inhoud

Het is belangrijk dat het bezoek aan de boerderij wordt voorbereid in de klas.
Het lesprogramma is opgebouwd uit drie lessen.
Bij les 1 is ontvangt de klas een brief van Damisi, maken ze een woordweb met woorden van de boerderij en bedenken ze vragen voor de boer / boerin naar aanleiding van de brief.
Bij les 2 gaan ze op bezoek bij boer Jan, waar de leerlingen vragen kunnen stellen en diverse opdrachten uitvoeren.
Tijdens het bezoek aan een boerderij gaan de leerlingen op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen koeien hier en daar. Ze observeren de koeien in hun gedrag. Ook kijken de kinderen in de stal, lopen ze door het weiland, mogen ze misschien wel een kalfje melk geven, de koeien voeren of andere klusjes voor de boer of boerin doen.
Bij les 3 maken de leerlingen hun woordweb af en schrijven ze een brief terug aan Damisi.

Tijdsinvestering

De excursie op de boerderij duurt 2 uur.

 
Plaats Boerderij De Groote Riet, Asschatterweg 225 Leusden  
Kosten € 35,- per les  

Reserveren bij De Groene Belevenis

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  reserveer dit item bekijk catalogus