In 2019 bestaat BuitenWijs 10 jaar!

En dat gaan we feestelijk vieren op de Buitenlesdag 2 April.

Het hele jaar staat in het teken van ‘buiten gebeurt het’, bij BuitenWijs zeker.

Een deel van onze missie: BuitenWijs brengt mensen actief met het buiten in aanraking, zodat zij wijs omgaan met hun eigen leefomgeving.

Onze wens is dat op de Buitenlesdag zoveel mogelijk kinderen buiten leren. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier.

De Buitenlesmarathon

Op dinsdag 2 april worden er zoveel mogelijk buitenlessen aangeboden door onze vrijwilligers: een buitenlesmarathon! Dit zijn onze bekende buitenlessen in de mooie groene gebieden van uw gemeente. We streven naar meer dan 20 lessen, deze zijn te boeken op onze site.

Nationale buitenlesdag

Blijft u liever in de schoolomgeving dan kunt u intekenen op de Nationale Buitenlesdag . Meld u aan op  https://buitenlesdag.nl/  en u ontvangt – in maart- de gratis (digitale) Buitenlesbundel met de boeiendste lessen in uw  inbox.  Om u te helpen hier een geschikt programma voor te maken organiseren wij een inspiratiemiddag op woensdag 13 maart, 15.00-16.30 uur in het MEC. Hiervoor kunt u zich aanmelden op onze site http://www.nmegids.nl/buitenwijs/

Symposium en BuitenWijs feestje

Op 2 april van 15.30- 19.00 uur organiseren wij een Symposium over het belang van buitenspelen en buiten leren. Er komen verschillende sprekers en natuurlijk is er lekkers te eten en te drinken. Ook worden dan de BuitenWijzers 2019-2020 uitgedeeld.

Schrijf deze datum alvast in uw agenda, een uitgebreide uitnodiging met programma en aanmeldknop volgt t.z.t.