< terug naar het overzicht

Stages en Spreekbeurten

Spreekbeurt
Houd jij binnenkort een spreekbeurt met een onderwerp over de natuur? Dan kun je leuke en interessante materialen lenen bij De Helderse Vallei. Denk aan: boeken, opgezette dieren, zoekkaarten of practicummaterialen zoals loepjes, pincetten, Petri schaaltjes en meer. Geïnteresseerd? Vul hieronder op het contactformulier het onderwerp en de datum van je spreekbeurt. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op over de beschikbare materialen.

Stage
Er zijn verschillende werkzaamheden bij De Helderse Vallei die je kunt doen als maatschappelijke stage. Denk aan helpen bij evenementen en activiteiten. Op de kinderboerderij plaatsen wij alleen stagiairs van het Clusius College.

Beroepsstages
In overleg kan een stageplaats gerealiseerd worden binnen de verschillende afdelingen van onze organisatie. Ook is het mogelijk om een stage te doen in de vorm van een project of onderzoek. Voor leerlingen van deze opleidingen zijn wij al eens stageplek geweest:

  • Reinwardt Academie
  • Van Hall-Larenstein
  • Pabo
  • Clusius College
  • Hogeschool InHolland

Download hier het stageformulier om een stageverzoek in te dienen. Je kunt dit formulier ingevuld inleveren bij de balie van De Helderse Vallei, e-mailen naar info@deheldersevallei.nl of opsturen naar De Helderse Vallei, t.a.v. de stage coördinator, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Let op, we nemen alleen de stageverzoeken in behandeling die 3 weken voor aanvang van de stage zijn ingediend.

Procedure

  • Eén keer per week bespreekt ons team de binnengekomen stageaanvragen. Je krijgt daarna direct bericht of er plaats is.
  • Kennismakingsgesprek: is er ruimte voor een stagiaire, dan vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats tussen de stagiaire en de praktijkbegeleider van De Helderse Vallei.
  • Beoordeling: Aan het eind van de stage krijg je een beoordelingsformulier mee van de stagebegeleider.
  • Evaluatie: Als stagiair kun je ook belangrijke informatie voor ons hebben. Daarom geven wij je aan het eind van de stage een evaluatieformulier, waarin je kunt aangeven hoe je de stageperiode hebt ervaren.
  • Eindgesprek: Om de stage af te ronden wordt er tussen de stagiair en de praktijkbegeleider een eindgesprek gehouden.
 
 
* is een verplicht veld

De Helderse Vallei verwerkt uw persoonsgegevens om het aantal aanvragen te kunnen beheren, en/of, indien nodig, telefonisch of schriftelijk contact met u op te kunnen nemen. Er wordt geen persoonsgegevens aan derden verstrekt, tenzij dit uitdrukkelijk in het belang van de activiteit is. Dit wordt altijd apart vermeld. De Helderse Vallei verwijdert persoonsgegevens, gebruikt voor de aanvraag van producten uit de NME-gids, aan het eind van ieder schooljaar.

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.