< terug naar het overzicht

Uitgelicht

De Afvaljutter

Basisscholen in gemeente Den Helder kunnen de ‘De Afvaljutter’ lenen. Zo kan er op school aandacht besteed worden aan de thema’s ‘afval’ en ‘zwerfafval’. De jutter heeft zijn eigen afvalbak mee waarin het afval gesorteerd kan worden. Gooien de leerlingen er iets in, dan spreekt de jutter hen vrolijk toe.

De afvaljutter kan ingezet worden tijdens pauzes of eetmomenten en vormt aanleiding om in de eigen schoolomgeving te onderzoeken hoe schoon het is, maar ook om met de leerlingen in gesprek te gaan over het eigen afval. Gooien zij afval altijd in de prullenbak? En weten de leerlingen eigenlijk wat de gevolgen van zwerfafval kunnen zijn?

Wat kunt u verwachten?

  • De school heeft beschikking over de display ‘afvaljutter’ gedurende een afgesproken periode.
  • De Helderse Vallei heeft voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8 speciaal lesmateriaal ontwikkeld, inclusief de mogelijkheid voor een gastles door een educatief medewerker.
  • Alle materialen inclusief de lesmaterialen en de gastles worden het hele schooljaar GRATIS aangeboden.

Reserveren of meer informatie opvragen kan eenvoudig via educatie@deheldersevallei.nl of 0223 612 555.

Download hier de informatiefolder

 
 
* is een verplicht veld

De Helderse Vallei verwerkt uw persoonsgegevens om het aantal aanvragen te kunnen beheren, en/of, indien nodig, telefonisch of schriftelijk contact met u op te kunnen nemen. Er wordt geen persoonsgegevens aan derden verstrekt, tenzij dit uitdrukkelijk in het belang van de activiteit is. Dit wordt altijd apart vermeld. De Helderse Vallei verwijdert persoonsgegevens, gebruikt voor de aanvraag van producten uit de NME-gids, aan het eind van ieder schooljaar.

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.