< terug naar het overzicht

Pas op, NAT!

Een actieve buitenles langs de slootkant is altijd een succesnummer.

Leerlingen zijn al snel geboeid door het leven in en om de sloot. Tijdens de veldwerkles ‘Pas op, NAT!’ maken de leerlingen uit groep 7 en 8 of de eerstejaars van het voortgezet onderwijs kennis met het water in de omgeving van De Helderse Vallei. De les wordt begeleidt door een medewerker van De Helderse Vallei, dus alle vragen over het slootleven kunnen direct worden gesteld.

 

Toch zullen de leerlingen eerst zelf aan de hand van twee onderzoeksopdrachten uitgedaagd worden de slootdiertjes en de waterkwaliteit en de samenhang tussen deze twee onderwerpen te onderzoeken. Doen, ontdekken en beleven staat tijdens deze veldwerkles voorop.


Indien er tijd over is, kan een keuze gemaakt worden tussen vijf verdiepingsopdrachten waarbij een specifiek onderdeel van het slootleven zoals het gevaar van vervuild water voor vogels, de voedselpiramide, water mondiaal of een speciale diergroep wordt behandeld.

 

Arrangement 'Pas op, NAT'.
Bezoek De Helderse Vallei in combinatie met een bezoek aan Fort Kijkduin en Het Reddingmuseum voor slechts E 75,- per klas. Neem contact op via educatie@deheldersevallei.nl voor de mogelijkheden.

 

Thema
water

Niveau
groep 7 en 8 en VO 1e klas

Locatie
De Helderse Vallei en Mariƫndal

Max. aantal deelnemers
35

Wijze van begeleiding

Uw klas wordt ontvangen door een educatief medewerker. Daarna gaan de leerlingen in twee- of drietallen zelfstandig aan de slag. Het is raadzaam om één of twee extra begeleiders mee te nemen die de leerlingen kunnen helpen bij het onderzoek. Een educatief medewerker is ook aanwezig tijdens de les en sluit de les weer af.

Duur van excursie
1,5 uur

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.