< terug naar het overzicht

Los Zand (groepsvorming) (vmbo/mavo/havo/vwo)

Nieuwe school, nieuwe groepen, nieuwe klasgenoten. 
Het bouwen aan een gezellige, vertrouwde groep kost tijd. De twee uur durende activiteit 'Los Zand' bij De Helderse Vallei kan dit proces een goede boost geven. 

Tijdens het programma worden diverse spel-elementen ingezet. Binnen en buiten de comfortzone van de leerlingen ontdekken zij wat zij belangrijk vinden in de klas. Wat voelt goed en veilig? Wanneer kun je echt jezelf zijn? 

Het eerste uur bestaat uit een serie spellen waarbij klassikaal uitdagingen voorgelegd worden. Samen moeten de leerlingen deze uitdagingen oplossen. Groepsrollen worden duidelijk. Als docent heeft u een observerende rol. Gericht op positiviteit geven we de leerlingen feedback op hun handelen.

In het tweede deel van het programma oefenen de leerlingen met enkele belangrijke knopen, voordat ze in twee groepen een vlot gaan bouwen van tonnen, palen en een beperkt voorraadje touwen. In recreatiegebied Mariendal wordt het vlot te water gelaten. 

Thema
Zorg en Welzijn

Uitleentermijn
juli en augustus

Kosten
Voor scholen zonder abonnement € 5,75 per leerling;

Geschikt voor
12  jaar en ouder

Locatie
De Helderse Vallei

Max. aantal deelnemers
30

Wijze van begeleiding

Educatief medewerker

Duur van excursie
2 uur

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.