< terug naar het overzicht

Toolkit Klimaatproof Schoolplein

We hebben het de afgelopen zomers al gemerkt: het klimaat verandert. Warmere zomers, langere periodes van droogte en steeds kortere maar hevigere regenbuien. Dat zal de komende jaren ook steeds meer te merken zijn op school. Daarom hebben we, in samenwerking met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, een ‘Toolkit Klimaatproof schoolplein’ gemaakt voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De kit biedt een aantal middelen waarmee leerlingen aan de slag kunnen. Met behulp van filmpjes en instructiekaarten starten de leerlingen met een schoolpleinscan en het ontwerp van een klimaatvriendelijker schoolplein. Daarna kunnen ze aan de slag met het zaaien van bloemzaadjes, het planten van jonge boompjes en struiken en het maken van een insectenhotel en vogelhuisje. Allemaal voor meer biodiversiteit op het schoolplein!

Basisscholen in de gemeente Den Helder, Hollands Kroon en Schagen kunnen de toolkit gratis bestellen. Eén toolkit per school en er is een beperkt aantal beschikbaar, op=op.

afbeelding

Thema
Klimaat en Veiligheid

Locatie
Op school

Wijze van begeleiding

  • De school ontvangt de Toolkit Klimaatproof Schoolplein;
  • De Helderse Vallei heeft voor groep 7 en 8 instructiekaarten en filmpjes ontwikkeld die de leerkracht zelf kan inzetten,  er is de mogelijkheid om een gastles door een educatief medewerker te laten doen;
  • De Toolkit Klimaatproof Schoolplein inclusief de instructiekaart en materialen worden gratis aangeboden in samenwerking met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Eventuele gastlessen op maat zijn te boeken via De Helderse Vallei tegen de reguliere kosten, zie https://www.deheldersevallei.nl/nl/onderwijs/abonnement.html

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.