< terug naar het overzicht

Avontuur aan zee

Deze veldwerkles neemt leerlingen mee naar de zee, het strand en het duin en laat ze ontdekkingen doen over eb en vloed, het ontstaan van duinen en het belang van deze zanderige heuvels. Er wordt stilgestaan bij diverse dieren en planten die in deze bijzondere gebieden leven en hoe zij dat doen.
Ook mogen leerlingen speuren naar bijzondere strandvondsten én ontdekken ze hoe de mens invloed heeft op deze gebieden, door onder andere zwerfafval te onderzoeken. 

Tijdens de veldwerkles worden de leerlingen ontvangen door een educatief medewerker waarna zij met een korte instructie in groepjes aan het werk gaan. Door middel van keycords met verschillende opdrachten is een opdrachtencircuit uitgezet. Leerlingen hoeven tijdens de veldwerkles niets op te schrijven, maar leren gebruik te maken van diverse materialen bij het onderzoek. In de afsluitende lessen op school wordt de informatie verwerkt. 

Kortom: aan zee, op het strand en in het duin zijn genoeg avonturen te beleven!

afbeelding

Thema
groen

Niveau
groep 7 en 8

Uitleenperiode
mei t/m juli

Kosten
Voor scholen met abonnement € 35,00 per reservering; Voor scholen zonder abonnement € 40,00 per reservering;

Geschikt voor
9  jaar en ouder

Max. aantal deelnemers
35

Wijze van begeleiding

Uw klas wordt tijdens het bezoek ontvangen door een educatief medewerker. Daarna gaat de klas in groepjes van 4-5 leerlingen aan de slag met de opdrachten. Het is raadzaam een aantal extra ouders/begeleiders te regelen die tijdens de activiteiten op het strand kunnen helpen.

Duur van excursie
ca. 90 minuten

< terug naar het overzicht

De Helderse Vallei is mede tot stand gekomen dankzij Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.