Inspiratie voor diervriendelijk tuinieren. Wat zingt, kruipt en fladdert vlakbij huis en hoe lok je dieren in de tuin? Deze handige uitvouwkaart beschrijft 150 bekende tuindieren en hun biotopen: tuinvogels, dag- en nachtvlinders, bijen, waterbeestjes, amfibieën, libellen, bodemdieren en zoogdieren. Inclusief tips voor een diervriendelijke tuininrichting en gevarieerde beplanting.
- leer meer dan 150 soorten tuindieren (her)kennen
- fraaie tekeningen en sfeerimpressies
- creatieve tips voor een diervriendelijke tuininrichting en beplanting
Bevat 140 plantentips voor een gevarieerde beplanting en beschutting, voedsel voor vogels, vlinders en rupsen, nectar- en waardplanten, een natuurlijke vijver en gazon, tips voor water-, moeras- en oeverplanten, bodembedekking en gemengde hagen.
Iedereen kan ermee aan de slag. Ook leuk om samen met je (klein)kinderen de tuin te ontdekken! Vormt samen met 'Tuinieren voor (wilde) dieren' de ideale inspiratiebron voor diervriendelijk tuinieren.
natuurlijk tuinieren, natuurvriendelijk tuinieren, tuindieren, dieren in de tuin, zoekkaart
Kinderen zijn nieuwsgierig. Steeds ontdekken ze nieuwe dingen. Enkele vragen die in dit boek worden beantwoord zijn: hoe leeft de maretak, wat is nectar, hoe weten planten dat het lente is, kunnen planten insecten vangen, wat zijn wieren, zijn alle bessen eetbaar, zijn er planten die zout lusten en waarvoor dienen de kegels van naaldbomen.
Waarom zijn er hoge en lage tonen? Hoe kan het dat je kunt drijven op water? Kan ijzer smelten? Wat is een magneet? Heb jij wel eens een hefboom gebruikt? Vragen over licht en lucht, geluid en warmte, warm en koud, geleiders en transformators, temperatuur, magneten, laserstralen en batterijen.
Meer informatie
Dit kleine handzame boekje over trekvogels is door de schrijvers vooral bedoeld als naslagwerk. En het moet gezegd dat dit boekje boordevol informatie zit omtrent het verschijnsel vogeltrek. Inhoudelijk een sterk boek, een aanrader, howel niet iedereen zo geporteerd zal zijn van het uit de tijd zijnde vraag-en-antwoord model. Qua verzorging kan dit werkje niet tippen aan de vele andere werken, die zich met dit facet van de avifauna bezighouden. Dit was echter ook niet de bedoeling, daarom géén foto's, slechts een enkele zwart-witte tekening, klein lettertype, grote tekstblokken, niet de beste kwaliteit papier enz. Toch aanbevolen door de vele informatie, gefundeerd door de laatste bevindingen.
25 leuke, eenvoudige, soms hilarische experimenten staan in dit boek beschreven. Ze zijn met beperkte middelen uit te voeren. Alleen een beetje gezond verstand is onontbeerlijk, want zoals het voorwoord vermeldt; 'Elektrocutie, vergiftiging en diepe vleeswonden behoren allemaal tot de mogelijkheden'.
Meer informatie
Deze boeken bevatten 365 verhaaltjes voor het slapengaan. Voor elke dag van het jaar een ander verhaaltje, met daarbij mooie illustraties.
Een boek vol verhalen, van voorjaar tot voorjaar. In het voorjaar o.a. hoe sommige dieren zich op de geboorte van jongen voorbereiden, in de zomer het strand, in de herfst bijvoorbeeld de reis van de trekvogels en de voorbereiding op de winter en in de winter niet alleen de dieren buiten, maar ook de huisdieren. Bij ieder verhaal ook een tekening.
Meer informatie
Tientallen leuke weetjes voor wie wijzer wil worden over de wereld. Een boek om te lezen met je ogen en je handen.
Een prentenboek over de aarde. Doe je ogen dicht en denk aan... , en dan wordt er in het prentenboek van alles getekend en genoemd waar je aan denken kunt. Al die dingen samen vormen de aarde.
Meer informatie
Een kennismaking met ecologie en milieukunde. Hoe kunnen we zorgen voor een evenwichtige natuur? Naast tekst zijn er afbeeldingen, foto's, grafieken, kleurenblokje met allerlei gegevens en opdrachten. Dit deeltje gaat over afvalverwerking. Kuilen in de grond. Energie uit afval. Vervuild water. Chemisch afval. Recycling. Wat kunnen we doen?
Meer informatie
Een kennismaking met ecologie en milieukunde. Hoe kunnen we zorgen voor een evenwichtige natuur? Naast tekst zijn er afbeeldingen, foto's, grafieken, kleurenblokje met allerlei gegevens en opdrachten. Dit deeltje gaat over het gat in de ozonlaag. De atmosfeer. Ozon meten. Meer schadelijke gassen. Natuurlijke oorzaken. Cfk's vervangen. Wat kunnen we doen?
Meer informatie
Een kennismaking met ecologie en milieukunde. Hoe kunnen we zorgen voor een evenwichtige natuur? Naast tekst zijn er afbeeldingen, foto's, grafieken, kleurenblokje met allerlei gegevens en opdrachten. Dit deeltje gaat over klimaatverandering. Klimaat en oceanen. Natuurlijke veranderingen. In de broeikas. Broeikasgassen. De stijgende zeespiegel. Meer woestijnen. Plagen. Wat kunnen we doen?
Een kennismaking met ecologie en milieukunde. Hoe kunnen we zorgen voor een evenwichtige natuur? Naast tekst zijn er afbeeldingen, foto's, grafieken, kleurenblokje met allerlei gegevens en opdrachten. Dit deeltje gaat over de gevaren die de natuur bedreigen. De regenwouden en de bossen, de polen en de zeeën, de rivieren en meren, maar ook het groen in de steden. Red de natuur. Wat kunnen we doen.
Meer informatie
Een kennismaking met ecologie en milieukunde. Hoe kunnen we zorgen voor een evenwichtige natuur? Naast tekst zijn er afbeeldingen, foto's, grafieken, kleurenblokje met allerlei gegevens en opdrachten. Dit deeltje gaat over regenwouden. Mensen in het regenwoud. Verdwijnende bossen. Bodemerosie. Planten en dieren. Duurzaam beheer. Wat kunnen we doen?
Meer informatie
Een kennismaking met ecologie en milieukunde. Hoe kunnen we zorgen voor een evenwichtige natuur? Naast tekst zijn er afbeeldingen, foto's, grafieken, kleurenblokje met allerlei gegevens en opdrachten. Dit deeltje gaat over voedsel, akkerbouw en veehouderij, bestrijding van ongedierte en onkruid, voedsel uit zee, kwaliteitscontrôle, enz.
Meer informatie
Een kennismaking met ecologie en milieukunde. Hoe kunnen we zorgen voor een evenwichtige natuur? Naast tekst zijn er afbeeldingen, foto's, grafieken, kleurenblokje met allerlei gegevens en opdrachten. Dit deeltje gaat over water; de waterkringloop, zout water, rivieren en stuwmeren, schoon water en afvalwater, als het niet regent, veranderend klimaat, enz... Wat kunnen we doen?
Meer informatie
Een kennismaking met ecologie en milieukunde. Hoe kunnen we zorgen voor een evenwichtige natuur? Naast tekst zijn er afbeeldingen, foto's, grafieken, kleurenblokje met allerlei gegevens en opdrachten. Dit deeltje gaat over zure regen. De waterkringloop. Zuur of base? Ontstaan van zure regen. Schadelijke stoffen. Bomen en meren. Wat kunnen we doen?
Meer informatie
Dit boek gaat over reptielen. Zoals in all andere reptielen-boeken kun je er iets in lezen over kroko's en dino's. Maar dit is toch een heel ander boek. Addergebroed gaat vooral over de reptielen van Nederland en Belgie.
Het grote inspiratieboek - boordevol ideeen voor buiten!
Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet? Het grote natuuractiviteitenboek staat boordevol leuke buitenactiviteiten, natuurweetjes, zoekkaarten en spannende opdrachten.
De natuur is een grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs. Dit boek nodigt uit om daar gebruik van te maken, een inspiratieboek, met veel beeld en boordevol concrete tips en ideeen om de natuur te beleven met alle zintuigen.
- Natuuractiviteiten voor elk seizoen
- Spelen, bewegen, creatief, muzikaal, traktaties
- Met zoekkaarten en leuke weetjes over de natuur
- Het inspiratieboek voor kinderen, (groot)ouders, docenten en begeleiders
allekinderennaarbuiten.nl
Fris ogend boekje, waaruit de warme belangstelling van de schrijver/dierenarts voor het konijn in huis of tuin zonder onderscheid des ras duidelijk blijkt. Hij bespreekt dan ook de verzorging, inclusief die van de voedster en jongen, en de behandeling van ziekten erg uitgebreid en duidelijk. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vaak gestelde vragen en antwoorden uit een vroegere uitgave ('Konijnen', a.i. 93-34-222-5). Op willekeurige plaatsen door het hele boek verspreid staan mooie, duidelijke kleurenfoto's van 16 bekende konijnenrassen met korte karakteristieken. Bevat een onderwerpsregister. Ook al geschikt voor degenen, die een konijn voor de gezelligheid aanschaffen zonder acht te slaan op de diverse rassen, die vanwege hun tentoonstellingswaarde geliefd zijn
In bondig bestek beschrijft Winnifred Jelier praktische adviezen voor beginnende en ervaren docenten op basis van ruim 15 jaar onderwijsonderzoek in Nederland.
In bondig bestek beschrijft Winnifred Jelier praktische adviezen voor beginnende en ervaren docenten op basis van ruim 15 jaar onderwijsonderzoek in Nederland.