Hulp of advies nodig?

MEC Maarssen | NME Stichtse Vecht   

0346 - 55 44 06
mecmaarssen@odru.nl

Openingstijden
Maandag, woensdag en donderdag
09:00 -17:00 uur

Downloads

Inschrijfformulieren
Groep 1-2
Groep 3-4
Groep 5-6
Groep 7-8

Overige
Natuurmomentjes

NME Stichtse Vecht zo werkt het

Ben jij leerkracht op een basisschool in gemeente Stichtse Vecht? En wil je graag praktisch aan de slag met natuur en duurzaamheid? Gebruik dan ons programma om je lessen in te vullen en te verrijken. Je kunt er gemakkelijk mee werken in de klas, op het schoolplein en in de wijk. Of kom naar ons bezoekerscentrum, ga naar een boerderij of ga mee op excursie.

Inschrijven
Inschrijven voor het nieuwe schooljaar kan elk jaar vanaf half mei. Je krijgt hiervoor een uitnodiging van ons. Om in te schrijven heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Heb je hulp nodig, informeer dan bij de NME-contactpersoon op jouw school of neem contact met ons op. Als je ingelogd bent, controleer dan of de schoolgegevens nog correct zijn, of alle groepen zijn aangemaakt en of de leerlingenaantallen nog kloppen. Zorg dat het e-mailadres van de groepsleerkracht goed ingevuld is. De NME-gids stuurt de bevestigingen van de lessen naar dat mailadres. Als de NME-coördinator alle boekingen doet of als je het fijn vindt om de activiteiten op papier te plannen, kun je hiernaast een inschrijfformulier voor jouw groep downloaden.

Ons aanbod & jullie methode
Wij weten dat het lesprogramma al ontzettend vol is. Daarom streven wij ernaar om ons aanbod zoveel mogelijk vervangend te laten zijn voor of aan te laten sluiten bij de methode die jouw school gebruikt. Als jij (of je NME-coördinator) in de NME-gids hebt aangegeven welke methode jouw school gebruikt, kun je bij alle materialen die je wilt boeken, zien hoe en waar deze aansluiten bij de methode. Dat kan op twee manieren:

Onze producten
Bij onze producten krijg je altijd een (eenvoudige) handleiding en verwerkingsopdrachten. Deze kun je gebruiken, maar je kan de materialen natuurlijk ook naar eigen inzicht inzetten bij je lessen.

Leskisten
Hierbij krijg je ook de gebruiks- en verbruiksmaterialen geleverd die niet standaard op school aanwezig zijn (bijvoorbeeld satéprikkers, kleur- en smaakstof, opdrachtkaarten of loeppotjes).

Natuur-in-de-klas-pakketten
Natuur in de klas beleven, dat kan met deze pakketten met (vaak levend) materiaal waarmee je in de klas aan de slag gaat (bijvoorbeeld rupsen, plantjes of zaden). Deze pakketten leveren we op een vaste datum. Meestal is dit materiaal dat je niet te lang kunt laten liggen. De natuur-in-de-klas pakketten die we in het najaar leveren kun je tot het begin van de zomervakantie boeken.

Excursies & lessen
Voor excursies en lessen schrijf je je in op een bepaalde datum en tijd. Je zorgt zelf voor het vervoer naar de excursielocatie. Vaak is een (korte) voorbereiding met de klas nodig om de excursie goed te laten verlopen (bijvoorbeeld het voorlezen van een verhaal of het bespreken van de bezoekregels). In de beschrijving van een excursie staat of je de excursie zelf geeft, of er een excursiebegeleider aanwezig is en hoeveel extra begeleiding (van ouders) nodig is.

Projecten & advies op maat
We helpen je graag bij de invulling van projecten en landelijke themadagen, zoals de buitenlesdag en Warmetruiendag. We kunnen je ook adviseren over het vergroenen van het schoolplein, het aanleggen van moestuinen of het verduurzamen van je school (afvalvrije school, energiebesparing, enz.). Hierbij werken we veel samen met lokale en regionale partners. Ook voor het regelen van een workshop of het zoeken van een gastdocent kun je bij ons terecht.

Materialen ophalen en brengen
Ophalen en terugbrengen van materialen gebeurt op vaste dagen volgens een rooster bovenop de leskisten. Op die dagen (in de regel maandag) zijn we geopend van 9:00 -17.00 uur. Let op: maandag is de ophaaldag voor de leskisten voor de scholen in Maarssenbroek, Maarssen-dorp en Tienhoven. Scholen in de kernen Breukelen, Loenen aan de Vecht, Kockengen, Nieuwer ter Aa, Vreeland en Nigtevecht krijgen op maandag de kisten op school afgeleverd door onze vrijwilligers.

Voor alle scholen geldt dat de leskisten op de aangegeven maandag teruggebracht moeten worden naar het MEC.

Kosten
Het merendeel van onze producten is gratis dankzij de bijdrage van de gemeente Stichtse Vecht. Alleen voor de boerderijlessen, betaal je een bijdrage. De kosten daarvoor vind je in ons aanbod op de website.

Boek je materiaal

NME-GIDS - Boek je materiaal