Hulp of advies nodig?

De Boswerf

Judith Stoker (ma t/m do)    
088 - 0225083
j.stoker@odru.nl

Annemarieke Holland (ma, di, do)
088 - 0225006
a.holland@odru.nl

Downloads

Inschrijfformulieren
Groep 1-2
Groep 3-4
Groep 5-6
Groep 7-8

Overige
Natuurmomentjes

Zo werkt het

Ben jij leerkracht op een basisschool in Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede of Zeist? En wil je graag praktisch aan de slag met natuur en duurzaamheid? Gebruik dan ons programma om je lessen in te vullen en te verrijken. Je kunt er makkelijk mee werken in de klas, op het schoolplein en in de wijk. Of kom naar ons bezoekerscentrum, ga naar een boerderij of mee op excursie.

Inschrijven
Inschrijven voor het nieuwe schooljaar kan elk jaar vanaf half mei . Je krijgt hiervoor een uitnodiging van ons. Om in te schrijven heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Heb je hulp nodig, informeer dan bij de NME-contactpersoon op jouw school of neem contact met ons op. Als je ingelogd bent, controleer dan of de schoolgegevens nog correct zijn, of alle groepen zijn aangemaakt en of de leerlingenaantallen nog kloppen. Zorg dat het e-mailadres van de groepsleerkracht goed ingevuld is. De NME-gids stuurt de bevestigingen van de lessen  naar dat mailadres. Als de NME-coördinator alle boekingen doet of als je het fijn vindt om de activiteiten op papier te plannen, kun je hiernaast een inschrijfformulier voor jouw groep downloaden.

Ons aanbod & jullie methode
Wij weten dat het lesprogramma al ontzettend vol is. Daarom streven wij ernaar om ons aanbod zoveel mogelijk vervangend te laten zijn voor of aan te laten sluiten bij de methode die jouw school gebruikt. Als jij (of je NME-coördinator) in de NME-gids hebt aangegeven welke methode jouw school gebruikt, kun je bij alle materialen die je wilt boeken, zien hoe en waar deze aansluiten bij de methode. Dat kan op twee manieren:

Onze producten
Bij onze producten krijg je altijd een (eenvoudige) handleiding en verwerkingsopdrachten. Deze kun je gebruiken, maar je kan de materialen natuurlijk ook naar eigen inzicht inzetten bij je lessen.

Leskisten
Hierbij krijg je ook de gebruiks- en verbruiksmaterialen geleverd die niet standaard op school aanwezig zijn (bijvoorbeeld satéprikkers, kleur- en smaakstof, opdrachtkaarten of loeppotjes).

Natuur-in-de-klas-pakketten
Natuur in de klas beleven, dat kan met deze pakketten met (vaak levend) materiaal waarmee je in de klas aan de slag gaat (bijvoorbeeld rupsen,of paddenstoelen). Deze pakketten leveren we op een vaste datum. Meestal is dit materiaal dat je niet te lang kunt laten liggen. De natuur-in-de-klas-pakketten die we in het najaar leveren kun je tot de zomervakantie boeken.

Excursies & lessen
Voor excursies en lessen schrijf je je in op een bepaalde datum en tijd. Je zorgt zelf voor het vervoer naar de excursielocatie. Vaak is een (korte) voorbereiding met de klas nodig om de excursie goed te laten verlopen (bijvoorbeeld het voorlezen van een verhaal of het bespreken van de bezoekregels). In de beschrijving van een excursie staat of je de excursie zelf geeft, of er een excursiebegeleider aanwezig is en hoeveel extra begeleiding (van ouders) nodig is.

Projecten & advies op maat
We helpen je graag bij de invulling van projecten en landelijke themadagen, zoals de Buitenlesdag en Warmetruiendag. We kunnen je ook adviseren over het vergroenen van het schoolplein, het aanleggen van moestuinen of het verduurzamen van je school (afvalvrije school, energiebesparing, enz.). Hierbij werken we veel samen met lokale en regionale partners. Ook voor het regelen van een workshop of een gastdocent kun je bij ons terecht.

Alle materialen worden gebracht en opgehaald
Zowel de leskisten als de natuur-in-de-klas-pakketten worden bij je op school gebracht door één van onze vrijwilligers. Leskisten worden aan het begin van de uitleenperiode op maandag gebracht en aan het einde van de uitleenperiode, ook op een maandag, weer opgehaald.

Kosten
De prijs voor gebruik van onze producten is laag omdat de gemeenten voor een groot deel mee betalen. Onze natuur-in-de-klas-pakketten bieden we gratis aan. De kosten vind je per product in de NME-gids als je ingelogd bent. Kosten voor Boerderij in de kijker vind je op www.boerderijindekijker.nl.

Boek je materiaal

NME-GIDS - Boek je materiaal