Hoofdgerechten
- Andijvieschotel
- Andijviestamppot
- Boerenkool met pasta
- Boerenkool-preistamppot
- Boerenkoolstamppot
- Chorta (zeg: gorta)
- Courgette met kaas en vis
- Couscous met wortel en prei
- Gebakken knolselderij
- Gebakken spinazie
- Gekookte andijvie
- Gekookte sperziebonen
- Gewokte andijvie
- Gewokte boerenkool met tomaat en pijnboompitten
- Gewokte snijbiet
- Koolrabisalade
- Macaroni met knolselderij en prei
- Open dagsoep Tooroptuin
- Raapstelenstamppot
- Risotto met raapstelen en rucola
- Roti kip, kerrie en sperziebonen
- Rucolastamppot
- Schorseneren
- Snijbiet krokodil
- Spanakoptika
- Spinazie met rijst (Palak paneer, India)
- Spitskool met gebakken aardappelen
- Spitskool-brieschotel
- Stamppot radijs
- Tjap-Tjoi
- Tuinboon met aardappel
- Wintergroentenstamppot
Meest klaargemaakt
- Tjap-Tjoi
- Wintergroentenstamppot
- Spanakoptika
- Sperzieboonsalade
- Macaroni met knolselderij en prei
- Schooltuinsoep
- Couscous met wortel en prei
Stuur zelf een recept op!
Schooltuinrecepten
Op alle schooltuinen gaan kinderen vol trots naar huis met hun oogst. Soms met groenten die de kinderen én de ouders nog nooit hebben gegeten, denk aan snijbiet of meiraap. Wat kun je ermee maken?
Het schooltuinteam heeft de lekkerste en voor kinderen makkelijk te bereiden recepten voor jullie verzameld op schooltuinrecepten.nl. Schrijf deze link op en je zult het komende jaar genoeg inspiratie voor lekkere gerechten hebben!
Waarom zelf koken?
Koken is leuker en makkelijker dan je denkt. Alle recepten op deze site kun je zelf maken als je eerst goed leest.
Koken met ingrediënten van je eigen tuin is nog leuker en 4 keer zo lekker. Zelf gekweekt, zelf thuis gebracht, zelf klaargemaakt en zelf gegeten. Zelfs groenten die je eigenlijk niet zo lekker vind smaken goed, als je ze zelf hebt gekookt.
Tip
Voordat je begint met koken zorg dan dat al je ingrediënten en keukenspullen klaar liggen. Lees het recept een paar keer door. Een kookwekker is handig om te gebruiken. Als je druk aan het snijden bent vergeet je al snel hoe lang iets anders al staat te koken.
4 personen
De gerechten zijn voor 4 personen, tenzij anders vermeldt.