Zoeken


Snijbiet

(Beta vulgaris, ganzenvoetfamilie)

WIST JE DIT
Snijbiet is al een heel oude groente, die in smaak wel lijkt op spinazie maar veel makkelijker te telen is. Dat het een heel oude groente is merk je aan een andere naam voor deze plant, warmoes. In het centrum van Amsterdam heb je de Warmoesstraat, die al eeuwen oud is.

SUPERGEZOND
In snijbiet zit vitamine C, Calcium en een beetje ijzer.

IS FAMILIE VAN…
De rode biet (Wie kent hem niet.), spinazie en zeekraal.

HOE MAAK JE ZE KLAAR?
Snijbiet kun je al heel jong oogsten en dan rauw eten, bijvoorbeeld in salades. Als je grotere bladeren oogst pluk je meestal de bladeren in stukjes, en de wat harde nerven geef je aan je konijn of cavia. Snijbiet knip je een stukje boven de grond af, en daarom zit er als het goed is weinig aarde of modder op. Even wassen moet toch: doe de gootsteenbak helemaal vol met water en was daar de snijbiet in. Alle korreltjes aarde zakken naar de bodem, en de schone blaadjes drijven bovenop.

Bijpassende recepten