Zoeken


Knolselderijpuree

(30 minuten)

voor 4 personen

Maak de knolselderij schoon: Snij schijven van 1 cm dik, schil ze, was ze en snij ze in blokjes. Doe ongeveer 2 centimeter water in de pan, kook met een beetje zout de blokjes in 15 minuten gaar en giet ze daarna af.
Schil intussen de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in blokjes.
Breng in het steelpannetje de slagroom aan de kook, doe de appelblokjes erbij en laat ze zacht laten worden; blijf steeds roeren!
Meng appelroom en boter door de knolselderij en klop alles met staafmixer tot een romige puree. Breng het op smaak met zout, peper en kaneel

Ingrediƫnten

1 grote knolselderij
zout
1 appel
1 bekertje slagroom (125 ml)
2 eetlepels boter
peper
mespunt kaneel

Keukenspullen

staafmixer
snijplank
keukenmes
keukenmesje
pan
pannenlappen
steelpannetje
houten lepel