Zoeken


Radijssoep met bladeren

(30-40 minuten)

voor 4 personen

Schil de ui en snijd in kleine stukjes.
Schil de knoflook en snijd in kleine stukjes.
Snijd de bladeren en de worteltjes van de radijzen af.
Bewaar de bladeren en gooi de worteltjes weg.
Was de radijzen en de bladeren.
Snijd de 10 radijzen doormidden zodat ze stevig liggen en snijd ze daarna in dunne plakjes (van 2 millimeter).
Snijd de bladeren van de radijzen in grote stukken.
Schil de aardappel en snijd deze in stukken van ongeveer 2 centimeter.

Doe de olie in de pan en maak warm op een halfhoog vuur.
Bak de ui en knoflook 2 minuten in de pan.
Doe de bladeren van de radijzen er bij en bak 2 minuten mee.
Doe het water erbij.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en laat die voorzichtig in het water vallen.
Doe de stukken aardappel erbij en wat peper en zout.
Zorg dat dit gaat koken.
Laat 20 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Doe de plakjes radijs en de crème fraiche erbij.
Schep de soep op.

Ingrediënten

10 radijzen met bladeren
1 grote ui
1 grote aardappel
1 teen knoflook
2 eetlepels olie (om te bakken)
2 bouillonblokjes (voor groenten- of kippenbouillon)
1 liter water
125 gram crème fraîche
peper
zout

Keukenspullen

keukenmesje
snijplank
gewone pan
houten lepel
staafmixer