Zoeken
Rode bietensalade met yoghurt
(40 – 50 minuten)
Kook de bieten met schil in 30 minuten gaar. (Prik in de bieten met een keukenmesje om te controleren of ze gaar zijn.)
Laat de bieten afkoelen zodat je ze kunt vasthouden om te schillen.
Schil de bieten, spoel ze af en laat ze uitlekken.
Rasp ze met een groenteschaaf.
Schil de ui en de knoflook.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Doe olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook.
Voeg de rode bieten toe en bak deze 5 minuten mee.
Zet het vuur uit en laat de pan afkoelen.
Doe yoghurt in een kommetje en voeg citroensap en een beetje zout en peper toe.
Voeg de yoghurt bij het bietenmengsel.
Leg deze salade op een platte schaal en strooi er fijngesneden peterselie over.
Ingrediënten
600 gram rode bieten
1 ui
1 teentje knoflook
5 takjes peterselie
150 gram yoghurt
paar druppels citroensap
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
Keukenspullen
pannenlappen
grote pan
koekenpan
keukenmesje
kom
rasp of schaaf
lepel
schaal