Sla met zoete dressing

(15 minuten)

voor 4 personen

Roer zout, peper, ui, mosterd en de siroop door elkaar in een soepkom.
Klop met de garde hierbij de olie en de azijn.
Dit is de dressing.
Verwijder de lelijke en bruine bladeren van de sla.
Haal rest van de bladeren los van de krop.
Was de sla heel goed en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Scheur de bladeren in kleinere stukken en doe ze in de slakom.
Meng de dressing pas vlak voor het eten met de sla.
Strooi de klein geknipte bieslook over de sla.
Nu mag je het een salade noemen.
Dressing van de Tooroptuin saladeles in mei 2012:
3 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel ketchup

Ingedriƫnten

krop sla
een beetje zout en peper
fijn gesneden ui
10 fijn geknipte bieslookbladeren
1 theelepel mosterd
1 eetlepel frambozensiroop (limonade)
2 lepels olijfolie
1 lepel azijn

Keukenspullen

soepkom
slakom
garde
vergiet