Zoeken


Spitskool met gebakken aardappelen

(30 - 40 minuten)

voor 4 personen

Haal de buitenste bladeren van de spitskool. Nu hoef je de kool niet meer te wassen.
Snij met het broodmes de spitskool op de top kruisgewijs zo diep mogelijk in.
Leg de kool op de snijplank en snij vanaf de top reepjes van een centimeter breed. Omdat de kool eerst kruisgewijs hebt ingesneden, vallen de reepjes in kleine stukjes uiteen.
Houd de gesneden spitskool even apart.
Veeg de modderkorrels van de champignons. Wassen hoeft dan niet meer.
Snij de champignons in plakjes van een paar millimeter dik.
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes van ongeveer een centimeter.
Was de gesneden aardappel in de vergiet.
Doe een scheut olijfolie in de koekenpan en zet de pan op het vuur.
Laat de olie 30 seconden warm worden en doe dan de champignons erbij.
Na twee minuten kunnen de aardappelen erbij.
Strooi de paprikapoeder over de aardappelen.
Roer elke twee minuten met de houten lepel door de aardappelen en de champignons. De aardappelen mogen niet aanbranden en zwart worden. Strooi zout en peper in de pan.
Na 25 minuten zijn de aardappelen gaar. (Haal één stukje uit de pan om te proeven. Eerst blazen voordat je proeft want het is heet.) Als het stukje nog hard is moeten de aardappelen nog een paar minuten langer bakken.
Roer de fetablokjes door de aardappelen.
Doe alle spitskool op de aardappelen en leg het deksel op de pan. Na 3 minuten alles doorroeren.
Na nog eens 3 minuten is ook de spitskool voldoende gaar.

Ingrediënten

1 spitskool
400 gram aardappelen
200 gram feta blokjes
200 gram champignons
zout
2 thee lepels paprikapoeder
scheut olijfolie
peper

Keukenspullen

koekenpan/hapjespan met deksel
snijplank
keukenmesje
broodmes
houten lepel
vergiet