Zoeken


Andijvieschotel

(45 minuten)

voor 4 personen

Als er nog schooltuingrond aan je andijvie zit moet je het eerst schoon spoelen. Breek de bladeren van de krop en houd ze onder de waterkraan. Er mag geen korreltje zand meer aan zitten!

Leg een flinke bos bladeren op de snijplank. Snij reepjes van ongeveer 1 centimeter breed met het broodmes. Spoel alles nog eens goed schoon in het vergiet. Doe de andijvie in een pan en doe er een half theekopje water bij.

Zet de pan op het vuur, wacht tot het water kookt, en laat het 5 minuten koken. Zet het vergiet in een pan, en giet de gekookte andijvie in het vergiet. Nu heb je afgegoten andijvie in het vergiet, en het kookwater in een pan.

Maak met de boter de binnenkant van de ovenschaal vet. Snij de rest van de boter in kleine blokjes.

Knijp het beschuit heel fijn tussen je vingers boven het bord. Of neem twee grote lepels paneermeel uit een pakje. Snij de feta in kleine blokjes van een halve cm groot en doe ze in een kopje of op een schoteltje. Snij kaas in plakjes met een kaasschaaf en leg dit op een schoteltje

Leg de helft van de andijvie met het theekopje kookvocht in de ovenschaal en verdeel dit netjes. Leg over de andijvie de helft van de kaasplakjes. Schep er de rest van de andijvie over en verdeel ook dit netjes. Strooi er een beetje nootmuskaat over. Verdeel de fetablokjes erover en leg dan de rest van de kaasplakken erop. Verdeel de beschuitkruimels en de blokjes boter over de schaal.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. De kaas moet gesmolten en een beetje bruin zijn. Dus niet zwart!

Ingredi├źnten

2 kroppen andijvie
200 gram belegen kaas
(plakken of een stuk)
100 gram geitenkaas of f├Ęta
50 gram roomboter
1 beschuit
zout en peper
nootmuskaat

Keukenspullen

pannenlappen
oven
snijplank
broodmes
vergiet
keukenmesje
kaasschaaf
2 gewone pannen
bord
theekopje
ovenschaal