Zoeken


Aalsteruiensoep

(30 - 40 minuten)

voor 4 personen

Snij de uien in kleine stukjes (zo groot als je pinktop).
Laat de uien in de koekenpan in hete boter zeer langzaam bakken.
Roer elke 2 minuten door de pan zodat de uien niet verbranden.
Verwarm de bouillon.in de grote pan.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Was de aardappelen in een vergiet.
Voeg de aardappelblokjes en de gebakken uien toe aan te bouillon.
Breng het met een snufje zout aan de kook en laat het 35 minuten zacht pruttelen.
Voeg peper en wijnazijn toe.
Serveer de soep en bestrooi de borden met sjalotbladeren en de geraspte kaas.

Ingrediƫnten

750 gram uien
2 eetlepels boter
1,5 liter groentebouillon
2 of 3 aardappelen
eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels fijngeknipt blad van sjalot of ui
150-175 gram geraspte belegen kaas

Keukenspullen

middelgrote pan(minstens 4 liter)
koekenpan
snijplank
keukenmesje
houten lepel
schaar