Zoeken
Worteltaartjes
(25 minuten, wachten 1uur)
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schrap de wortelen schoon en rasp ze daarna in een kleine schaal.
Leg de walnoten op de snijplank en snij ze in kleine stukjes met het grote mes.
Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor.
Klop nu de eieren erdoorheen met de garde.
Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt.
Schep de wortel en de walnoten erdoorheen.
Gebruik de boter om de bakvorm in te smeren met een dun laagje boter.
Doe het beslag in de ingevette bakvorm en bak de taart in 50 minuten gaar.
Laat de taart buiten de oven 15 minuten afkoelen.
Pers de limoen uit op de sinaasappelpers. (Heb je geen pers? Snij de limoen in twee stukken en knijp de twee helften uit boven een kopje.)
In de maatbeker roer je de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème.
Bestrijk de taart met de limoencrème met de achterkant van een lepel.
Snijd de worteltaart in 10 stukken.
Ingrediënten
250 gram boter
100 gram bruine basterdsuiker
100 gram honing
2 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram winterwortelen
100 gram walnoten
150 gram roomkaas naturel
1 limoen
100 gram poedersuiker
Keukenspullen
oven
vierkante bakvorm
keukenweegschaal
schaaltje
snijplank
groot mes
garde
houten lepel
rasp
sinaasappelpers
kleine maatbeker
lepel