Zoeken


Open dagsoep Tooroptuin

(25 minuten)

voor 4 personen

(Courgettesoep met roomkaas)

Snij de courgette (met schil) in kleine stukjes. Schil de ui en snij die ook in kleine stukjes. Schil de knoflooktenen. Los de bouillon op in 750 milliliter water in een aparte soeppan. De tweede soeppan verwarmen, scheutje olijfolie erin en verwarmen, dan de gesneden ui en knoflook erboven uitpersen en glazig bakken op niet te hoog vuur. In blokjes gesneden courgette erbij en even meebakken. Dan een deel van de bouillon erbij tot de groenten net onder water staan en koken tot het gaar is. Dat duurt een paar minuten. Courgette pureren met de staafmixer en eventueel al de roomkaas erbij. Rest van de (hete) bouillon erbij. Eventueel nog vers gemalen zwarte peper toevoegen.

Pureren gaat het handigst als er nog niet teveel bouillon bij zit, maar je kunt ook de soep in zijn geheel pureren.

Als de roomkaas erbij is gedaan dan liever niet meer laten koken.

De soep wordt gepureerd, dus is het niet nodig de groenten heel fijn te snijden.

Ingrediƫnten

olijfolie
1 grote courgette (600 gram)
1 ui
2 tenen knoflook
750 milliliter water
1 eetlepel groentebouillon
potje roomkaas met kruiden

Keukenspullen

2 soeppannen
pannenlappen
vergiet
staafmixer
soeplepel
snijplank
keukenmes
knoflookpers