Courgettebloemen gebakken

(20 minuten)

voor 4 personen

Snij de stelen van de mannelijke bloemen.
De stelen van de vrouwelijke bloemen zijn dikker, glad en zonder haartjes.
Snij de tomaat en de mozzarella in stukjes van een halve centimeter.
Snij de lente ui ook in heel kleine stukje.
Roer deze ingrediƫnten door elkaar.
Doe er een snufje zout en een snufje peper over.
Doe een eetlepel olie in de koekenpan
Vraag iemand om te helpen om de bloemen open te houden.
Schep met het theelepeltje de bloemen halfvol met het mengsel.
Leg elke bloem meteen in de pan.

Laat de bloemen 3 minuten bakken.
Draai de bloemen voorzichtig om met de spatel en laat ze weer 3 minuten bakken.

Leg ze met de spatel meteen op de borden.

Ingedriƫnten

8 courgettebloemen
60 gram zongedroogde
tomaten met olie
half bolletje
mozzarella
eetlepel olie
1 lente ui
peper en zout

Keukenspullen

snijplankje
keukenmesje
theelepel
kleine koekenpan
plastic spatel