Zoeken
Gefrituurde courgettebloemen
(langer dan 1 uur)
Zo maak je het beslag:
Doe de bloem en zout in een schaal en maak hier een kuiltje in.
Meng het warme (uit de kraan) water met olijfolie en giet in het kuiltje.
Klop er met de garde een glad beslag van en laat dit een uur staan.
Zo maak je de vulling voor de bloemen:
Snij de rucola in stukjes van een centimeter.
Meng met een vork de mozzarella en geitenkaas samen met de rucola.
Roer er de olijfolie en wat zout en peper goed te mengen.
Was eerst je handen:
Vul met je vingers of een klein lepeltje de bloemen met het kaasmengsel en doe de bloemblaadjes een beetje dicht.
Leg de eierscheider op een kopje en breek de twee eieren erboven.
Maak het beslag af door de eiwitten te kloppen en door het beslag te roeren.
Rol de bloemen door het beslag en frituur dit in olijfolie in een wok of in de frituurpan.
Laat de bloemen pruttelen tot ze mooi lichtbruin zijn.
Ingrediƫnten
Voor de vulling:
10 courgettebloemen,
olijfolie om in te frituren.
150 gram geitenkaas
100 gram mozzarella
100 gram rucola
zout
peper
Voor het beslag:
250 gram bloem
zout
1 deciliter olijfolie (extra vergine)
4 deciliter warm water
2 eiwitten
Keukenspullen
2 schalen
eierscheider
kopje
garde
vork
wok of frituurpan