Gevulde patisson*

(30-60 minuten)

voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 C.
Snij het kapje af van de patissons en hol ze uit met een lepeltje.
Laat ze omgekeerd uitlekken.
Snij het vruchtvlees in stukjes.
Roerbak in de koekenpan het vruchtvlees met het gehakt, de sjalotten, knoflook en de olijfolie tot het gehakt rul is.
Voeg er 1 trostomaat in blokjes aan toe, de tuinkruiden, en wat peper en zout. vul de patissons met het mengsel. zet ze in een ovenschaal op een bedje van blokjes tomaat en schijfjes courgette. Giet er de bouillon bij en zet het 20 min. in een voorverwarmde oven van 200 C.

Ingedriƫnten

4 kleine patissons
2 fijngesneden sjalotten
1 geplet knoflookteentje
1 eetlepel olijfolie
1 trostomaat in blokjes
1 eetlepel gemengde tuinkruiden
peper
zout
1/2 l groentebouillon
blokjes tomaat
schijfjes courgette

Keukenspullen

keukenmesje
theelepeltje
koekenpan of wok
ovenschaal
oven