Sambal

(25 minuten)

voor 4 personen

Snij het groene steeltje van de pepers.
Snij de pepers in de lengte open en haal de pitjes eruit.
Snij de pepers zoveel mogelijk in de lengte in. Zorg dat de repen nog aan elkaar blijven zitten.
Hoe kleiner je de peper snijdt, hoe beter.
Snij de repen in kleine stukjes van 2 millimeter.
Doe de peperstukjes in de blender.
Giet de olie erbij. DEKSEL EROP
Zet de machine aan. En HOUD EEN HAND OP HET DEKSEL.
Na 10 seconden is het een mooi prutje.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Schuif met de lepel de sambal in de soepkom.
Zet die 10 seconden in de magnetron.
De sambal is nu dubbel heet.
Doe er een snufje zout bij en nog even roeren.

Ingedriënten

10 spaanse pepers
zout
3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie

Keukenspullen

snijplank
keukenmesje
soepkom
magnetron
‘blender’ of keukenmachine
houten lepel